Topbild _vd _960x 292

VD har ordet

Train Alliance affärsidé är att leverera ett för järnvägsbranschen revolutionerande koncept baserat på industriella erfarenheter som sänker kostnaderna rejält jämfört med traditionella system. Vi levererar en totallösning som oinskränkt speglar kundens krav och behov samt stärker dess konkurrenskraft på marknaden.

Sedan Train Alliance grundades har vi arbetat målmedvetet med att utveckla vårt underhållskoncept för effektivt tågunderhåll. Inköp av tåg är dyra investeringar och de skall användas effektivt i trafik. Tiderna för underhåll på verkstäder och depåer måste därför göras så korta som möjligt. Vårt koncept där tåget står stilla på en arbetsplats, utan att skickas runt mellan olika arbetsstationer, och teknikerna kommer till tåget ger möjlighet att samtidigt utföra upp till fem arbetsmoment på olika nivåer; på tak - utvändigt - front - inne samt under.

På vårt 85 ha stora område i Hallsberg är vi nu i slutfasen av en första etapp med att färdigställa en anläggning med dubbel undergolvssvarv samt lokarbetsplats med möjlighet till samtidiga arbeten på fem nivåer inkl. byten av hjulaxlar.

Förutom i egna anläggningar har konceptet med samtidiga arbeten framgångsrikt implementeras i konsultuppdrag för flera olika uppdragsgivare.

Train Alliance är ett företag byggt på mångårig branschkompetens och erfarenhet. Vi är stolta över att ha Wiebe/ITG som delägare och partner som tillsammans med vår övriga organisation står redo att leverera framtidens lösningar för de svenska och nordiska marknaderna. Vi hälsar framtida kunder och samarbetspartners välkomna att kontakta oss. Otto Persson, VD, Train Alliance Sweden AB (publ)

Wibe _logo


itg_logo